Varoufakis: Marea Britanie nu poate părăsi Uniunea Europeană chiar dacă ar vrea

Postat la 16 martie 2016 244 afişări

Marea Britanie nu poate părăsi Uniunea Europeană, chiar dacă se va vota în favoarea unui Brexit în iunie, a spus fostul ministru grec de finanţe Yanis Varoufakis.

Varoufakis: Marea Britanie nu poate părăsi Uniunea Europeană chiar dacă ar vrea

 ”Indiferent ce critici aducem Uniunii Europene, suntem într-o situaţie paradoxală: putem să spunem oricând că plecă, dar nu putem pleca efectiv”, a spus Varoufakis într-un interviu acordat Bloomberg.

În timpul mandatului de ministru de finanţe în Grecia, Varoufakis a luptat împotriva măsurilor de austeritate impuse ţării sale şi a devenit o celebritate globală după ce a reuşit să ”enerveze” miniştrii de finanţe din UE în timpul campaniei sale împotriva tăierilor bugetare impuse Greciei. El s-a retras din Guvern în iulie 2015, după ce tensiunile cu Uniunea Europeană au escaladat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/varoufakis-marea-britanie-nu-poate-parasi-uniunea-europeana-chiar-daca-ar-vrea-15109674
15109674
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.