STUDIU. Cercetătorii au descoperit un nou antibiotic care ucide superbacteriile cu ajutorul inteligenţei artificiale

Postat la 25 mai 2023 133 afişări

STUDIU. Cercetătorii au descoperit un nou antibiotic care ucide superbacteriile cu ajutorul inteligenţei artificiale

Cercetătorii au utilizat inteligenţa artificială (A.I.) pentru a descoperi un nou antibiotic puternic numit abaucin, capabil să distrugă o specie mortală de superbacterii.

A.I. a fost antrenată folosind date despre mii de medicamente cu structură chimică cunoscută şi a fost utilizată pentru a selecta compuşi promiţători dintr-o listă extinsă.

După teste de laborator, s-au identificat nouă antibiotice potenţiale, inclusiv abaucin, care a demonstrat eficacitate în tratarea rănilor infectate şi în distrugerea Acinetobacter baumannii.

Prin utilizarea inteligenţei artificiale (A.I.), cercetătorii au descoperit un nou antibiotic capabil să distrugă o specie mortală de superbacterii, relatează BBC.

Cu ajutorul A.I., au fost identificate şi selectate câteva substanţe chimice promiţătoare dintr-o listă iniţială vastă. Rezultatul final a fost abaucina, un antibiotic experimental puternic, care va trebui să treacă prin teste suplimentare înainte de a putea fi utilizat.

Specialiştii din Canada şi SUA consideră că A.I. poate contribui în mod semnificativ la accelerarea descoperirii de noi medicamente.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ajutor,
cercetatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.