STUDIU: 70% dintre angajatori nu intenţionează să facă noi angajări în următoarele 3 luni

Postat la 10 iunie 2014 30 afişări

Aproximativ 70% dintre companiile din România nu intenţionează să facă noi angajări în perioada iulie-septembrie, un sfert au arătat că îşi vor creşte numărul de angajaţi, iar 5% prevăd o scădere de personal, potrivit studiului "Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă" realizat de ManpowerGroup.

STUDIU: 70% dintre angajatori nu intenţionează să facă noi angajări în următoarele 3 luni

 La studiu au participat 625 de angajatori.

Previziunea Netă de Angajare calculată după eliminarea variaţiilor sezoniere este de +9%, valoare similară cu cea a a trimestrului II, dar cu 3 puncte procentuale mai mare decât în trimestrul al treilea din 2013.

"Acesta este cel de-al optulea trimestru de optimism ponderat, dar constant. Încetul cu încetul, angajatorii au reînceput să-şi crească volumul de angajări, dar încrederea lor continuă să fie mai redusă decât în anii de dinainte de criza economică. Chiar dacă angajatorii vor continua să prefere organizaţii agile, au apărut totuşi semnale că aceştia îşi depăşesc treptat reticenţa de a face angajări şi au din nou în vedere nevoile pe termen lung", a declarat directorul general al ManpowerGroup România, Valentin Petrof.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/studiu-70-dintre-angajatori-nu-intentioneaza-sa-faca-noi-angajari-in-urmatoarele-3-luni-12732135
12732135
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.