Criminalitatea cibernetică a costat economia lumii 445 miliarde de dolari

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 10 iunie 2014 72 afişări

Costul anual al criminalităţii cibernetice este de aproape 450 de miliarde de dolari, sau 1% din venitul global, se arată într-un raport elaborat de un think tank de la Washington.

Criminalitatea cibernetică a costat economia lumii 445 miliarde de dolari

Suma nu este atât de mare precum cea înaintată de preşedintele SUA Barack Obama, care estimase daunele la 1 miliard de dolari, însă este suficient de mare pentru a compara pericolul cibernetic cu cel al traficului de droguri, relatează Boston Globe.

"Este o problemă globală, însă facem prea puţin pentru a o combate", a declarat James Lewis, unul din membri grupului.

Raportul a fost finanţat de către compania McAfee, parte a grupului Intel, şi reprezintă primul demers de acest gen. Din analiză reiese că Statele Unite au pierdut 100 de miliarde de dolari, Germania 60 de miliarde şi China 45 de miliarde. Japonia, a patra economie a lumii, a raportat pierderi de 1 miliard, însă specialiştii sunt de părere că cifrele nu sunt reale.

Grupul a definit trei segmente de risc: în primul rând, furtul dreptului de proprietate intelectuală. În al doilea rând, furtul de carduri de credit sau date financiare. Şi în al treilea rând, specialiştii s-au referit la spionajul economic, adică furtul datelor securizate ale companiilor care sunt apoi folosite în cadrul unor tranzacţii sau negocieri.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/criminalitatea-cibernetica-a-costat-economia-lumii-445-miliarde-de-dolari-12730766
12730766
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.