Struţocopterul, sau struţul care poate zbura, creat de un artist olandez

Autor: Dorin Oancea Postat la 02 august 2013 176 afişări

Lipsa de apetenţă pentru zbor a struţilor, şi de capabilităţi, în acelaşi timp, este contrazisă de artistul olandez Bart Jansen, care propune excentricilor, sau poate iubitorilor de artă, sau poate pur şi simplu inşilor într-o ureche o varianţă de struţ zburător: o pasăre împăiată, dotată cu patru motoare de dronă.

Rezultă o chestie destul de sinistră, care ne-a adus aminte de "The Giant Claw", un fil din 1951 cu cel mai caraghios, poate, monstru pe care l-au putut imagina realizatorii de filme de groază ieftine.

Jannsen s-a făcut recent anul trecut cu Orvillecopterul, o chestie zburătoare realizată din rămăşitele împăiate ale motanului săi, Orville, omorât de o maşină.

În cazul struţului zburător, Jansen a folosit iniţial o instalaţie numită Road Kill Big Bird.

Apoi o fermă i-a pus la dispoziţie o pasăre pe care un taxidermist a împăiat-o. Struţocopterul are trei metri lungime şi cântăreşte 21 de kilograme> "Este o provocare să faci aşa ceva să zboare", spune Jansen, citat de wired.co.uk. El a fost ajutat în demersul său de inginerul Arjen Beltman şi de compania RC Technics, furnizoare de componente pentru dispozitive zburătoare telecomandate.

Jansen nu se oreşte la cele două sărmane animale; el lucrează şi la o haină făcută din arici omorâţi de maşini. Are 19, dar îi mai trebuiesc câţiva. Probabil de aceea

ste decis să vândă Struţocopterul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
artist,
creare,
pasare,
arta,
drona,
motoare,
propunere,
timp,
varianta
/actualitate/strutocopterul-sau-strutul-care-poate-zbura-creat-de-un-artist-olandez-11199143
11199143
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.