Ştirea momentului: Vaccinul Pfizer provoacă o boală rară de sânge

Postat la 23 iunie 2021 7154 afişări

Ştirea momentului: Vaccinul Pfizer provoacă o boală rară de sânge

Vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer a fost corelat cu posibilitatea şanselor de a dezvolta o afecţiune rară a sângelui, „purpura trombotică trombocitopenică (TTP)”, au declarat cercetătorii israelieni.

Totuşi, potrivit medicilor citaţi de The Jerusalem Post, acest studiu restrâns nu ar trebui să ne împiedice să ne vaccinăm.

TTP este o boală autoimună care determină apariţia unor cheaguri de sânger în diferite organe ale corpului.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate din Israel, aceste cheaguri pot limita sau chiar bloca fluxul de sânge bogat în oxigen, către cele mai vitale organe, precum creierul, rinichii şi inima, rezultatul fiind tradus în grave probleme de sănătate.

TTP, de la 2 cazuri pe an la 4 cazuri pe lună, după vaccinare

Cercetătorii Institutului de Hematologie din cadrul Centrului Medical Shamir s-au autosesizat cu privire la această problemă, după ce au sesizat o creştere a numărului de cazuri TTP în Israel – 4 cazuri într-o lună, faţă de 2-3 pe an.

Medicii au identificat „o legătură cronologică” între vaccinarea pacientului şi apariţia simptomelor bolii.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sange,
boala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.