StemsSylvania, prima scoală de vară din Sălaj

Autor: Ioana Matei Postat la 04 octombrie 2020 80 afişări

TenarisSilcotub

Motivaţie:

După 4 ani de experienţă dobândită în implementarea programului STEM „Şcoala după şcoală” în Şcoala Gimnazială Porolissum Zalău, compania a decis să investească într-un proiect menit să creeze impact mai amplu în comunitate, prin împărtăşirea de bune practici de predare şi deschiderea know-how-ului STEM tuturor elevilor interesaţi din Zalău.

Descrierea proiectului:

Şcoala de vară a debutat cu o săptămână de formare şi dezvoltare profesională pentru cadre didactice, acreditată cu tematicile: educaţie interdisciplinară STEM şi învăţare bazată pe anchetă – „inquiry based learning”. Cei 38 de profesori şi învăţători înscrişi au avut, apoi, trei săptămâni în care să implementeze aceste noi practici bazate pe implicarea elevilor, cu accent pe gândirea critică, planificare, colaborare şi lucru în echipă. Timp de 3 săptămâni, 95 de elevi din ciclul primar şi 30 de elevi din ciclul gimnazial au avut parte de activităţi inovatoare prin care au explorat probleme reale ale comunităţii. Şcoala de vară a combinat activităţi indoor şi outdoor, provocări tehnice, investigaţii digitale, videoclipuri interactive cu opţiuni de carieră menite să îi implice în subiecte precum ştiinţe, tehnologie, inginerie şi matematică (STEM) şi să îi conecteze la viitor. Tematicile abordate: apa în viaţa noastră - cu proiect tehnic staţie de epurare în miniatură, infrastructură - cu proiect o şcoală aşa cum şi-o imaginează elevii, explorarea mediului, identificarea problemelor şi realizarea unui proiect de învăţare printr-un serviciu în folosul comunităţii.

Efecte:

STEMSylvania s-a dovedit doar un început al unui efect pe termen lung. Cu kit-urile de materiale didactice primite, noutăţile învăţate şi practicate la STEMSylvania s-au regăsit şi în metoda de predare la clasă ale profesorilor participanţi, începând cu anul şcolar 2019/2020. Proiectul poate fi văzut şi ca un model de bună colaborare între mediul privat, mediul ONG şi sectorul public. Acesta a fost iniţiat şi finanţat de TenarisSilcotub, derulat de asociaţia „Noi Orizonturi” pe baza experienţei de 20 de ani in educaţie, cu susţinere venită din partea Primăriei Municipiului Zalău, Şcolii Gimnaziale Porolissum şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. Prin intermediul acestui proiect, 38 de cadre didactice din 7 şcoli primare şi gimnaziale din judeţul Sălaj şi 125 de elevi au avut acces, în premieră, la un program inovativ de educaţie interdisciplinară. Totul oferit gratuit.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.