Stelian Tănase: Televiziunea publică trebuie desfiinţată

Postat la 21 ianuarie 2021 37 afişări

Stelian Tănase: Televiziunea publică trebuie desfiinţată

Televiziunea publică trebuie desfiinţată şi creată una nouă, aşa cum s-a întâmplat în Polonia şi în Cehia. ”Televiziunea nu va funcţiona atâta timp cât va fi pe cumetrii, pe intervenţii, pe angajări, pe ochi frumoşi”

”Dragnea şi Ponta au făcut mult rău televiziunii. Şi liberalii sunt la fel de breji, şi de la ei primeam telefoane să ajut pe unul sau pe altul”

”Credeţi că prin alte ministere e altfel? Este plin de rude, de cumetrii, cu prieteni, cu parteneri de afaceri, cu nevestele lor, cu amantele”

Stelian Tănase, fost preşedinte-director general al Televiziunii Române în perioada decembrie 2013 - septembrie 2015, susţine că actualul post public de televiziune ar trebui desfiinţat şi de înfiinţat o altă televiziune în loc: ”Televiziunea aceea trebuie desfiinţată, pur şi simplu, dată o lege nouă a televiziunii, după ce precizează clasa politică, parlamentarii, ce fel de televiziune publică se doreşte în 2021 şi creată din nou de la zero. Şi va fi foarte bună. S-a întâmplat asta şi în alte ţări. În Polonia, în Cehia, nu este nici o problemă”.

Preşedintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a organizat o dezbatere privind rolul şi viitorul televiziunii naţionale, la finalul căreia a reieşit că e nevoie de o nouă lege de funcţionare a acesteia şi de despărţirea funcţiei de preşedinte de cea de director general. Stelian Tănase este sceptic în ceea ce priveşte reuşita unei transformări profunde a postului naţional de televiziune: ”Nu se va reuşi nimic, pentru că partidele sunt înţelese să ţină Televiziunea Română sub control şi oricine vine la putere vrea să o aibă sub talpa proprie”.

Tănase spune că pe vremea când era preşedinte-director general a vrut să facă transformări profunde, însă nu a putut din cauza cumetriilor şi a politicului: ”Eu vroiam să fac o altă televiziune pe profesionalism, nu pe cumetrii. Mă întâlneam mereu de problema că X era rudă cu Y şi veneau mereu cu intervenţii, fie din interiorul televiziunii, fie de la partid, fie de la guvern. Toată ziua nu făceam decât să răspund la telefoane şi să refuz presiunile care se făceau pentru unul şi altul din televiziune sau să angajez, să aduc în televiziune pe unul şi pe altul. Ceea ce nu am făcut”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
televiziune,
desfiintare,
publicare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.