Statul vrea să recheme companiile CEZ, RWE, Iberdrola şi GDF Suez în proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

Postat la 17 octombrie 2012 12 afişări

Statul vrea să recheme în proiectul de construcţie a reactoarelor 3 şi 4 ale centralei de la Cernavodă companiile CEZ, RWE, Iberdrola şi GDF Suez, care s-au retras la finele anului 2010 - începutul anului 2011, potrivit secretarului de stat din Ministerul Economiei Rodin Traicu.

"Până la sfârşitul anului vom avea răspundul acestor companii şi forma proiectului", a afirmat Traicu la un seminar pe teme energetice. Nemulţumite de evoluţia discuţiilor, CEZ (Cehia), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) şi GDF Suez (grup franco-belgian) au renunţat la investiţie, astfel că Ministerul Economiei, prin Nuclearelectrica, a ajuns să deţină 86% din firma de proiect. În prezent, din compania care a fost creată pentru finanţarea lucrărilor în cele două reactoare mai fac parte Enel (Italia) şi ArcelorMittal România. Secretarul de stat a precizat că statul este dispus să aducă din nou cele patru companii în proiect "în orice formă, în orice procente".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
nuclear,
cernavoda,
proiect
/actualitate/statul-vrea-sa-recheme-companiile-cez-rwe-iberdrola-si-gdf-suez-in-proiectul-reactoarelor-3-si-4-de-la-cernavoda-10233548
10233548
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.