Oraşul care te plăteşte cu 10.000 de dolari dacă te muţi acolo. Criteriul este „primul venit, primul servit”

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 iunie 2018 606 afişări

Oraşul care te plăteşte cu 10.000 de dolari dacă te muţi acolo. Criteriul este „primul venit, primul servit”

 Statul american Vermont a aprobat o nouă legislaţie prin care plăteşte până la 10.000 de dolari muncitorilor care vor să se mute acolo şi să lucreze de la distanţă, potrivit CNN.

Cei care sunt eligibili pot primi până la 5.000 de dolari pe an, dar nu mai mult de 10.000 de dolari pe doi ani, prin sistemul de burse al statului.

Banii pot fi folosiţi pentru cheltuieli justificate, precum costul relocării, echipament hardware şi software necesar sau acces la internet.

Vermont are o populaţie în scădere şi îmbătrânită, spune Joan Goldstein, comisar pentru dezvoltare economică în Vermont. „Recunoaştem nevoia de a recruta oameni în statul nostru, iar acesta este unul dintre eforturile pe care le facem”.

Ea spune că biroul ei primeşte deja cereri de la muncitori interesaţi.

Pentru a fi eligibil, o persoană trebuie să fie angajat full-time pentru un business din afara statului, să lucreze în principal de acasă sau dintr-un spaţiu de co-working din Vermont şi să devină rezident al statului începând cu 1 ianuarie 2019.

Muncitorii interesaţi ar trebui să se grăbească deoarece fondurile vor fi distribuite primilor veniţi şi există limite pentru bursele anuale.

Pentru 2019, totalul burselor nu poate depăşi 125.000 de dolari. Acest plafon creşte la 250.000 de dolari pentru 2020 şi scade înapoi la 125.000 de dolari pentru 2021.

Piaţa forţei de muncă din Statele Unite este în creştere, fiind din ce în ce mai dificil să îţi păstrezi angajaţi. Cu toate acestea, date statistice guvernamentale arată că oamenii se mută mai puţin dintr-un oraş în altul decât o făceau în urmă cu zece ani.

Companiile se dovedesc din ce în ce mai creative în încercarea de a racola talente. Astfel, unii angajatori aleg să crească salariile, iar alţii să crească beneficiile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
american,
plati,
criteriu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.