Soros iese de la UiPath. Miliardarul avea o investiţie de 4 mil. dolari la unicornul românesc

Autor: Liviu Popescu Postat la 22 februarie 2022 982 afişări

Celebrul investitor miliardar George Soros, 92 de ani, cu o avere estimată de publicaţia americană Forbes la aproximativ 9 miliarde de dolari, a vândut în ultimele luni din 2021 acţiunile pe care le avea la producătorul de software de automatizare UiPath (PATH).

Soros iese de la UiPath. Miliardarul avea o investiţie de 4 mil. dolari la unicornul românesc

La finalul lui 2021 Soros nu mai figura cu cele 60.000 de acţiuni pe care le avea în vară la UiPath, respectiv o investiţie de 4,1 mil. dolari, ceea ce înseamnă că în al doilea semestru al anului miliardul a lichidat poziţia la compania condusă de matematicianul Daniel Dines.

La iunie 2021 UiPath avea un preţ de 68 de dolari pe acţiune (35 mld. dolari capitalizare), la septembrie 2021 de 53 dolari (27 mld. dolari capitalizare), la final de 2021 de 43 de dolari pentru ca ieri acţiunile să se tranzacţioneze la 38 dolari (19,9 mld. dolari).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
soros,
uipath,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.