SONDAJ: O largă majoritate a grecilor susţine măsuri de concediere a unor funcţionari publici

Postat la 22 iulie 2013 34 afişări

O largă majoritate a grecilor consideră necesare concedieri ale unor funcţionari, potrivit unui sondaj publicat duminică, după câteva zile de la adoptarea, contestată de mii de manifestanţi, a unui plan de reorganizare a funcţiei publice.

SONDAJ: O largă majoritate a grecilor susţine măsuri de concediere a unor funcţionari publici

 Măsuri privind efectuarea unor concedieri în rândul administraţiei greceşti sunt susţinute de 60,6% dintre cei chestionaţi, alţi 36% opunându-se, relevă acest sondaj efectuat de Institutul Kapa asupra unui eşantion de 1.002 persoane, marţi şi miercuri, în cele mai intense două zile de mobilizare socială împotriva acestei soluţii supuse aprobării Parlamentului.

Celor aproximativ 70% dintre simpatizanţii Noii Drepte (dreapta) şi Pasok (socialişti) - cele două partide ce formează coaliţia aflată la putere - care aprobă soluţia concedierii li se alătură 47,7% dintre simpatizanţii partidului Syriza (stânga radicală), cea mai importantă forţă a opoziţiei, care nu încetează să denunţe ravagii în rândul populaţiei şi la nivel social provocate de "livrarea" ţării supraîndatorate creditorilor UE şi FMI.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sondaj-o-larga-majoritate-a-grecilor-sustine-masuri-de-concediere-a-unor-functionari-publici-11137356
11137356
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.