Şoferii Uber din toată lumea pregătesc proteste masive. Care este motivul care i-a scos in stradă

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 mai 2019 124 afişări

Şoferii Uber din toată lumea pregătesc proteste masive. Care este motivul care i-a scos in stradă

Şoferii Uber se deconectează de la platforma de ride-hailing şi ies în stradă în mai multe oraşe din lume miercuri pentru a protesta împotriva condiţiilor de lucru şi a salariilor, potrivit CNBC.

Protestele vin exact înaintea IPO-ului (Initial Publica Offering) prin care Uber vrea să se listeze vineri pe bursa din New York – listare care ar putea aduce companiei o evaluare de 91,5 miliarde dolari.

În Marea Britanie, şoferii au plănuit un boicot de nouă ore, de la ora 7.00 la ora 16.00 în Londra, Birmingham, Nottingham şi Glasgow. Sute de şoferi sunt aşteptaţi să protesteze miercuri în faţa sediului central Uber din Londra.

Mai mulţi şoferi protestează astăzi împotriva Uber şi Lyft în cel puţin opt oraşe din SUA, printre care New York, Chicago şi San Francisco.

Peste noapte, grevele au început şi în Australia, unde şoferii din Sydney, Brisbane şi Melbourne au organizat proteste scurte, potrivit Sindicatului Transportatorilor din Australia.

Protestele din Londra au fost organizate de o divizie a Sindicatului Muncitorilor Independenţi din Marea Britanie, care susţine că executivii Uber vor primii beneficii masive în urma listări la bursă, în timp ce şoferii rămân plătiţi sub minimul din piaţă.

În Marea Britanie tariful Uber este de 1,25 lire per milă, adică 0,9 euro per kilometru, iar şoferii cer ca acesta să crească la 2 lire per milă, adică aproximativ 1,4 euro per kilometru.  

Mai mult, şoferii cer companiei să reducă comisioanele percepute de aplicaţie de la 25% la 15% pe cursă.

„Modelul de business al Uber nu este sustenabil din cauza dependenţei de a exploata muncitori la scară largă şi de a evita taxe”, a transmis Sindicatul Muncitorilor Independenţi, citat de CNBC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
soferi,
proteste,
companie,
ipo,
miliarde,
pregatesc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.