Social-democraţii germani aprobă noul acord de coaliţie guvernamentală cu formaţiunea condusă de Angela Merkel

Autor: Mircea Olteanu Postat la 04 martie 2018 51 afişări

Membrii Partidului Social-Democrat (SPD) au aprobat, duminică, noul acord de coaliţie guvernamentală cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), condusă de cancelarul Angela Merkel, informează presa germană.

Membrii Partidului Social-Democrat (SPD) au aprobat, duminică, noul acord de coaliţie guvernamentală cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), condusă de cancelarul Angela Merkel, potrivit rezultatelor oficiale.

Din cei peste 366.000 de membri SPD care şi-au exprimat votul, peste 66% au votat pentru noul acord cu CDU, fapt care înseamnă continuarea marii coaliţii între cele două formaţiuni, informează Süddeutsche Zeitung şi agenţia de ştiri Dpa.

Peste 78% din membrii partidului de centru-stânga au participat la scrutinul intern.

Cei 464.000 de membri ai Partidului Social-Democrat (SPD) au fost chemaţi să se pronunţe până vineri dacă susţin ori nu prelungirea coaliţiei cu formaţiunea Angelei Merkel.

Surse din cadrul SPD, citate de Süddeutsche Zeitung, au declarat înainte de comunicarea rezultatelor oficiale că majoritatea membrilor formaţiunii de centru-stânga au votat în favoarea prelungirii coaliţiei cu Uniunea Creştin-Democrată.

Rezultatele oficiale ale votului din cadrul SPD au fost anunţate în cursul zilei duminică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
POLITICĂ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.