PREMIILE Cesar 2018: Filmul "120 battements par minute" - marele câştigător. Pelicula a cucerit şase trofee

Autor: Ana Obretin Postat la 03 martie 2018 45 afişări

Lungmetrajul "120 battements par minute", de Robin Campillo, a fost marele câştigător, cu şase trofee, printre care şi cel pentru cel mai bun film, la cea de-a 43-a gală a premiilor César - considerate Oscarurile franceze -, care a avut loc vineri seară, la Paris, potrivit Le Monde.

Lungmetrajul "120 battements par minute/ 120 BPM", de Robin Campillo, recompensat cu marele premiu al juriului la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Cannes şi propunerea Franţei pentru premiile Oscar 2018, porneşte de la fapte reale - acţiunile organizaţiei civice Act Up din Franţa anilor 1990 -, pentru a vorbi, în cele din urmă, despre o temă cât se poate de actuală: trezirea din letargie a acelei pături din societate indiferentă la marile probleme sociale care o înconjoară. Act Up este considerată a fi precursoarea mişcărilor civice de după anii 2000 care au condus la obţinerea unor drepturi fundamentale pentru diferite grupuri de minorităţi - de la cele sexuale la cele civice.

Iniţiată în Statele Unite şi extinsă în toată lumea, cu o organizare extrem de vizibilă şi eficientă în Franţa, se consideră că Act Up a pregătit terenul pentru teme actuale de astăzi - de la căsătoria între persoane de acelaşi sex şi până la campania de stopare a agresiunilor sexuale în industria de film.

Mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CÉSAR,
CÂŞTIGĂTORI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.