ŞOC pe piaţa bancară: O mare bancă din România a fost OBLIGATĂ să dea înapoi clienţilor cu credite JUMĂTATE din bani. Vedeţi dacă vă aflaţi printre cei mai FERICIŢI români

Postat la 09 august 2018 748 afişări

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a dispus returnarea de către Bancpost către clienţii săi a tuturor dobânzilor percepute la credite pe perioada 2008-2018, pentru creditele cesionate de Bancpost către societăţi din Olanda. Aceasta este cea mai drastică măsură a ANPC faţă de o bancă comercială de până acum, şi poate afecta absorbţia Bancpost de către Banca Transilvania, aflată în curs.

ŞOC pe piaţa bancară: O mare bancă din România a fost OBLIGATĂ să dea înapoi clienţilor cu credite JUMĂTATE din bani. Vedeţi dacă vă aflaţi printre cei mai FERICIŢI români

Nu este cunoscut faptul dacă riscul acestei operaţiuni a fost prevăzut în tranzacţie sau nu. 

 

”A fost aplicata masura complementara “Restituirea sumelor de bani percepute nejustificat pentru intreg portofoliul de credite cesionat de catre Bancpost S.A (fie direct, fie prin intermediul altor societati, respectiv EFG New Europe Funding II B.V., Eurobank Ergasias S.A. etc. fara a ne limita) reprezentand dobanzi, dobanzi penalizaloare, penalitati calculate si retinute in perioada 11.07.2008-27.03.2018, cand cesionar a fost EFG New Europe Funding II B.V. (actuala ERB New Europe  Funding II B.V.)”, potrivit anunţului ANPC. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.