Soarta Peugeot depinde de China, după un nou an de scădere a vânzărilor

Postat la 20 ianuarie 2014 163 afişări

PSA Peugeot Citroen, al doilea mare producător auto european, a raportat vânzări în urcare în ultimele trei luni ale anului trecut, datorită pieţei chineze, limitând astfel la 4,9% declinul înregistrat în 2013, la 2,82 milioane de automobile şi vehicule comerciale uşoare.

Soarta Peugeot depinde de China, după un nou an de scădere a vânzărilor

 În trimestrul al patrulea, compania a livrat 748.000 de autovehicule, transmite Bloomberg.

Compania încearcă să treacă pe profit şi să-şi reducă dependenţa de pieţele europene, unde vânzările auto au scăzut în ultimii şase ani consecutivi şi au ajuns la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani.

Peugeot desfăşoară un amplu plan de restructurare, care a presupus inclusiv închiderea unei fabrici din Franţa, şi l-a angajat pe Carlos Tavares, fostul secund la Renault, care va prelua funcţia de CEO în acest an.

De asemenea, grupul francez încearcă să atragă investitori.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/soarta-peugeot-depinde-de-china-dupa-un-nou-an-de-scadere-a-vanzarilor-11930345
11930345
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.