Situaţie îngrijorătoare: Un jurnalist veteran al BBC s-a mutat din China din cauza presiunilor Beijingului

Autor: Alex Ciutacu Postat la 31 martie 2021 84 afişări

Situaţie îngrijorătoare: Un jurnalist veteran al BBC s-a mutat din China din cauza presiunilor Beijingului

Un jurnalist veteran care activează drept corespondant al canalului britanic de televiziune BBC s-a mutat din Beijing în Taiwan în urma unei campanii îndelungate de presiuni, care a fost derulată de guvernul chinez şi de presa de stat, ceea ce scoate în evidenţă deteriorarea relaţiilor dintre China şi Marea Britanie, potrivit FT.

John Sudworth a plecat din capitala Chinei săptămâna trecută, cu câteva zile înainte de a-i expira viza.

Sudworth a primit în ultima perioadă doar vize de maximum trei luni, care au fost reînnoite de fiecare dată în ultima clipă, aşa cum au păţit şi alţi jurnalişti din presa internaţională a căror articole au fost atacate puternic de presa de stat din China şi de ministerul de Externe al ţării.

În mod obişnuit, vizele pentru jurnalişti acordate în China sunt valabile un an de zile şi sunt reînnoite cu câteva săptămâni înainte de a expira.

„În final a fost o decizie bazată pe vizele emise pe termen scurt, reînnoirile întârziate şi pe campania de propagandă care l-a ţintit pe John”, au declarat surse din piaţă pentru FT.

BBC a confirmat că Sudworth s-a relocat în Taiwan, aşa cum au făcut mai mulţi reporteri americani plecaţi din China anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
bbc,
jurnalist,
mutare,
presiuni,
cauza,
marea britanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.