Situaţie fără precedent la primăria sectorului 1, care poate duce la intrarea PRIMĂRIEI ÎN FALIMENT. Suma fabuloasă pe care o datorează instituţia

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 decembrie 2020 2042 afişări

Situaţie fără precedent la primăria sectorului 1, care poate duce la intrarea PRIMĂRIEI ÎN FALIMENT. Suma fabuloasă pe care o datorează instituţia

Administraţia Pieţelor, Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice şi Centrul Cultural, structuri aflate în subordinea Consiliului Local al Sectorului 1, au fost desfiinţate, iar atribuţiile au fost preluate de aparatul de specialitate al primarului.

Primăria Sectorului 1 a anunţat că în Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa de vineri, proiectul de desfiinţare a trei structuri aflate în subordinea sa: Administraţia Pieţelor, Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice şi Centrul Cultural, iar atribuţiile celor trei instituţii sunt preluate de aparatul de specialitate al primarului Sectorului 1.

„Ne confruntăm cu o criză bugetară fără precedent pe care ne-a lăsat-o moştenire fosta administraţie. Vorbim despre un deficit de 1,2 miliarde lei care poate duce, cât de curând, la intrarea instituţiei în incapacitate de plată şi la imposibilitatea susţinerii salariilor angajaţilor, a plăţii utilităţilor sau a cheltuielilor cu asistenţa socială. Prin adoptarea măsurii de reorganizare a direcţiilor din subordinea Consiliului Local, am făcut un prim pas în depăşirea crizei financiare. Mulţumesc consilierilor locali pentru votul de astăzi şi pentru gestul de responsabilitate de care au dat dovadă. Au demonstrat tuturor că au înţeles gravitatea situaţiei în care se află bugetul local şi că interesul public ne cerea să luăm astfel de măsuri urgente”, transmite primarul Clotilde Armand.

În acest moment, veniturile Primăriei Sectorului 1 se situează în jurul sumei de un miliard de lei, în timp ce cheltuielile angajate depăşesc suma de 2 miliarde de lei, ceea ce înseamnă un deficit de 1,2 miliarde lei.

Soluţiile propuse Consiliului Local de către primarul Clotilde Armand pentru depăşirea acestei situaţii, conform comunicatului de presă, au fost: reorganizarea Primăriei Sectorului 1, pentru eficientizarea activităţii şi reducerea cheltuielilor şi eşalonarea plăţii facturilor emise de către furnizori.

„Aşa cum am mai spus, în acest mandat, vom pune stop cheltuielii nejustificate şi iraţionale a banilor publici şi vom eficientiza activitatea întregii instituţii”, a precizat edilul Clotilde Armand.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primărie,
reorganizare,
armand

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.