SINUCIDERI şi CRIME în Grecia. Austeritatea a crescut alarmant numărul deceselor

Postat la 19 aprilie 2013 24 afişări

Măsurile drastice de austeritate impuse Greciei în vederea consolidării finanţelor publice au fost însoţite de o explozie de sinucideri, crime şi deteriorarea sănătăţii publice, potrivit unui studiu americano-grec publicat joi.

SINUCIDERI şi CRIME în Grecia. Austeritatea a crescut alarmant numărul deceselor

 Rata mortalităţii cauzată de sinucideri şi omucideri a crescut de la 22,7% la 27,6% respectiv din 2007 până în 2009 mai ales în rândul bărbaţilor, precizează autorii acestui raport publicat în American Journal of Public Health şi care se bazează pe statistici guvernamentale.

Ei au constatat, de asemenea, o înmulţire a cazurilor de tulburări mentale, abuz de droguri şi chiar de boli infecţioase provocate de virusul West Nile sau SIDA.

Aceste fenomene au coincis cu o creştere puternică a şomajului din cauza crizei economice declanşate în 2007, care a ajuns de la 7,2% în 2008 la 22,6% la începutul anului 2012.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sinucideri-si-crime-in-grecia-austeritatea-a-crescut-alarmant-numarul-deceselor-10767042
10767042
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.