Sindicaliştii de la Metrorex şi RATB ameninţă cu PROTESTE, dacă nu le vor fi soluţionate cererile

Postat la 25 iulie 2013 48 afişări

Sindicaliştii de la Metrorex şi cei de la RATB vor declanşa conflictul de muncă, ce poate merge până la grevă generală, dacă reprezentanţii celor două instituţii nu le soluţionează cererile, au declarat, joi, liderii de sindicate, într-o conferinţă.

Sindicaliştii de la Metrorex şi RATB ameninţă cu PROTESTE, dacă nu le vor fi soluţionate cererile

 "La 31 martie 2013 a expirat contractul colectiv de muncă. De atunci şi până acum am făcut demersuri necesare pentru a încheia un nou contract colectiv de muncă. Cu excepţia prevederilor care sunt pur formale, sindicatele au cerut recuperarea indicelui de inflaţie care este pus la dispoziţie de Comisia Naţională de Statistică şi care este în jurul valorii de 4 la sută.

Nu am găsit înţelegere pentru a rezolva această situaţie şi, ca urmare a faptului că din 2008 şi până în 2013 ne-a fost blocat fondul de salarii şi am şi renunţat la cel de-al 13-lea salariu, dar şi la primele de Paşte şi de Crăciun, prevederi în contractul colectiv, nu am fost de acord să semnam în aceleaşi condiţii un nou contract colectiv de muncă", a declarat, joi, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Rădoi.

Acesta a concluzionat că sunt două revendicări, respectiv încercarea recuperării indicelui de inflaţie şi asigurarea fondului necesar pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sindicalistii-de-la-metrorex-si-ratb-ameninta-cu-proteste-daca-nu-le-vor-fi-solutionate-cererile-11156233
11156233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.