Shinzo Abe va discuta cu Donald Trump despre problema cetăţenilor japonezi răpiţi de nord-coreeni

Postat la 30 martie 2018 41 afişări

Premierul japonez Shinzo Abe a declarat vineri că va discuta cu preşedintele american Donald Trump despre problema cetăţenilor japonezi răpiţi de regimul nord-coreean acum câteva decenii, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Shinzo Abe va discuta cu Donald Trump despre problema cetăţenilor japonezi răpiţi de nord-coreeni

"Plănuiesc să vizitez Statele Unite luna viitoare şi voi avea o întâlnire la nivel înalt cu preşedintele Trump, în care vreau să discut despre situaţia din Coreea de Nord. În special, aş dori să explic poziţia Japoniei cu privire la problema răpirilor", a spus Abe, în urma unei întrevederi cu familiile celor răpiţi de Coreea de Nord în urmă cu zeci de ani.

Guvernul Japoniei este îngrijorat că această problemă sensibilă, un subiect-cheie al carierei politice a lui Shinzo Abe, va fi acoperită de discuţiile privind programele nucleare şi cu rachete balistice dezvoltate de regimul de la Phenian, în cadrul summitului SUA-Coreea de Nord.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.