Gadget Review: boxe cu stil - VIDEOREVIEW

Autor: Florin Casota Postat la 01 aprilie 2018 674 afişări

Razer este un nume cunoscut în rândul gamerilor, în special datorită tastaturilor şi mausurilor de gaming, iar acum producătorul s-a extins pe segmentul smartphone-urilor, dar şi în domeniul audio. Razer Nommo Chroma reprezintă încercarea companiei de a atrage atât gamerii, cât şi pasionaţii de muzică şi filme, în căutarea unor boxe bune la un preţ convenabil.

Razer Nommo Chroma sunt o pereche de boxe 2.0 ce m-au impresionat de la început prin designul cool. Boxele au forme rotunjite şi arată ca două pistoale uriaşe. Ies, pur şi simplu, în evidenţă în lumea boxelor dreptunghiulare şi pătrăţoase. Mai mult, bazele circulare ale boxelor au o bandă de leduri (de aici şi numele de Chroma) ce redau 16,8 milioane de culori.

Boxele se leagă între ele cu un fir, apoi boxa dreptă se conectează la curent şi la calculator (fie prin USB, necesar pentru iluminat, fie printr-un jack audio de 3,5 mm). Iluminatul este unul puternic şi adaugă un aer jucăuş boxelor, iar dacă nu-ţi place sau consideri lumina deranjantă, iluminatul se poate întrerupe.

De asemenea, pe boxa din dreapta se află două butoane, unul pentru volum şi unul pentru bas. Boxele au difuzoare din fibră de sticlă de 3 inchi şi o frecvenţă de răspuns între 50 Hz şi 20.000 Hz. Compania susţine că încorporând fibră de sticlă, difuzoarele emit sunete de frecvenţă înaltă la o calitate mai bună. De asemenea, ascunse în spatele boxelor sunt porturi de bas menite să livreze un sunet mai plin, amplificând sunetele joase, de pildă o împuşcătură dintr-un joc video sau film sau basul dintr-o melodie EDM.

Razer Nommo Chroma se instalează uşor şi funcţionează imediat. Pentru un plus de personalizare este nevoie de instalarea aplicaţiei Razer Synapse, cu ajutorul căreia poţi seta culoarea preferată pentru LED-uri (dacă vrei să se schimbe sau nu, cât de repede sau intensitatea acesteia). De asemenea, tot de aici se poate schimba volumul, dar se pot şi alege setări de sunet prestabilite (Default, Game, Music, Movie).

Imediat cum am schimbat boxele de la calculatorul meu, ce-i drept unele ieftine, cu cele Razer am sesizat plusul de calitate pe care-l aduc acestea. Am început cu muzica şi am trecut prin lista de melodii, creată special pentru testele audio, şi am observat un sunet plin ce nu era distorsionat nici la volum maxim. Apropo de volum, boxele sunt foarte zgomotoase pentru mărimea lor şi excelente pentru o cameră de bloc. n perioada de testare, atât la jocuri video, cât şi la consum media, am păstrat volumul undeva la 30%. Cum boxele au fost create special cu jocurile video în minte, sunetele joase sunt predominante în paleta de sunete oferite de Razer Nommo Chroma. Astfel, iubitorii de bas vor regăsi ceea ce caută în aceste boxe.

Asta nu înseamnă că sunetele de mijloc şi înaltele nu se aud bine. Am încercat atât muzică clasică, cât şi melodii cu accent pe voce (Sam Smith - Writing’s On The Wall sau Adele - Someone Like You) şi sunetul este unul clar, iar vocile bine separate de instrumente. Apoi am trecut la rock şi la hituri precum Back in Black de la AC/DC sau Whole Lotta Love de la Led Zeppelin, unde înaltele trebuie să se audă foarte bine şi să nu fie înăbuşite de bas; asta s-a întâmplat şi în cazul de faţă. Am continuat cu un film şi câteva episoade din mai multe seriale şi am rămas în continuare impresionat de calitatea sunetului emis de aceste boxe. Vocile personajelor sunt clare şi pline, iar basul ce însoţeşte scenele de acţiune face filmul să prindă viaţă.

Aşadar, calitatea audio a boxelor de această mărime este mai mult decât satisfăcătoare şi am fost mulţumit. Asta până când am început să aleg din diferite setări de care vorbeam mai devreme (Game, Music, Movie).

Setările modifică profilul sunetului: Game şi Movie pun accent pe sunetele joase, în timp ce Music pune în evidenţă înaltele, iar Default este un mix între toate aceste setări. Sunetul pe Default este unul bun, iar Music este potrivit pentru muzică, dar am rămas dezamăgit de profilul Game şi puţin şi cel de Movie. Profilul Game nu l-am găsit potrivit pentru niciunul dintre jocurile testate de mine (Kingdom Come: Deliverance, The Division, Need for Speed Payback). Sunetul în acest mod căpăta un ecou neplăcut, astfel încât o împuşcătură cu o mitralieră suna ca şi cum aş fi tras dintr-un butoi, nu pe o stradă pustie. n plus, sunetele joase sunt atât de accentuate, încât acoperă vocile personajelor. În cazul setării Movie se întâmplă acelaşi lucru, dar nu este chiar atât de grav. Din fericire, aceste moduri sunt opţionale şi poţi rămâne liniştit pe modul Default şi trece pe modul Music pentru audiţiile muzicale.

Este clar că Razer, prin Nommo Chroma, are un public ţintă format din iubitorii de jocuri video care vor să-şi creeze un setup special acasă (acopaniind tastatura iluminată şi mausul iluminat) şi să aibă parte de un sunet bun. Cei care apreciază designul boxelor şi vor un sunet la fel de bun (caracteristicile tehnice sunt aceleaşi), dar nu vor luminile, atunci pot alege Razer Nommo.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.