Plusuri şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 01 aprilie 2018 85 afişări

Plusuri şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

UPS 

+ 11 studenţi români au participat la competiţia internaţională CEO Challenge 2018, organizată de P&G. Echipa câştigătoare, din care fac parte Ioana Maria Mihai din România, Adriana Pogolsa din Republica Moldova şi Jason Psarrakis din Grecia, va reprezenta regiunea sud-est europeană în următoarea rundă a competiţiei CEO Challenge, care se va desfăşura la Roma. Competiţia a pus studenţii în situaţia de a-şi asuma rolul de chief executive officer pentru un scenariu de afaceri din viaţa reală, propus de P&G. Provocarea a constat în dezvoltarea unei strategii pentru brandul Head & Shoulders, cu scopul de a creşte vânzările cu 10% în următorii cinci ani, cu un buget maxim de 20% obţinut din creşterea vânzărilor.

+ evoMAG pune la dispoziţia companiilor posibilitatea de a accesa credite exclusiv online, în parteneriat cu TBI Bank, pentru achiziţia de produse din site. Măsura se înscrie în strategia evoMAG de a investi în dezvoltarea de soluţii noi pentru clienţii business.

+ La doar 14 ani, Alexandru Tălnaci a inventat o brăţară care monitorizează pacienţii şi oferă informaţii despre starea lor şi istoricul medical. El a luat locul I la concursul internaţional de idei şi aplicaţii software şi există şanse mari ca brăţara inteligentă gândită de el să ajungă în spitalele din România.

+ Producătorul italian de anvelope Pirelli se extinde în România prin construcţia unei noi unităţi de producţie la Slatina. Pirelli va construi aici o fabrică şi un depozit, alături de alte unităţi conexe. Investiţia va reduce şomajul la nivelul municipiului şi al razei sale de influenţă. Până la demararea investiţiei, aleşii locali trebuie să-şi dea acordul pentru introducerea în intravilan a terenului respectiv.

+ OSF Global, companie înfiinţată de un român relocat în Canada, ajunge la şapte birouri în România, după ce deschide un centru de dezvoltare de software la Craiova. Compania are în prezent peste 650 de angajaţi care lucrează în 23 de locaţii din 13 ţări pe 4 continente, fiind specializată în dezvoltarea de soluţii cloud şi eCommerce. Dintre totalul angajaţilor, în jur de 400 se află în România.

+ Numărul cererilor internaţionale de brevete a crescut cu 4,5% comparativ cu 2016, până la un nivel record de 243.500 de cereri. Statele Unite şi-au păstrat primul loc, pe care îl ocupă de patru decenii, cu aproape un sfert din numărul global de cereri. Pe locul secund se situează China, devansând pentru prima dată Japonia.

DOWNS

- Nereguli de peste 10 miliarde de euro au fost descoperite de inspectorii de la Banca Centrală Europeană în portofoliile de credit ale băncilor din zona euro. Aceştia au descoperit multe deficienţe şi erori de calcul în valoare de peste 10 miliarde de euro.

- România este ţara cu cel mai ieftin teren arabil din Uniunea Europeană. Preţul mediu pentru un hectar era în 2016 de sub 2.000 de euro. Adică de aproape 40 de ori mai ieftin comparativ cu Olanda, ţara cu cel mai ridicat preţ la achiziţionarea unui hectar de teren arabil, potrivit datelor Eurostat.

- în doi ani, România riscă să nu mai fabrice medicamente esenţiale, iar pacienţii vor fi puşi pe drumuri să-şi găsească şi cele mai elementare tratamente, arată un comunicat al Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER), care reuneşte 16 fabrici din ţară.

- Obezitatea ar putea depăşi fumatul ca principală cauză evitabilă a deceselor asociate cancerului, conform unui nou studiu realizat de Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie. Fumatul rămâne cea mai frecventă cauză de cancer ce poate fi evitată. Greutatea excesivă este al doilea factor de risc ca frecvenţă pentru apariţia tumorilor.

- Transgaz a realizat doar 13,9% din programul de investiţii pe 2017, în contextul în care infrastructura este învechită. Compania a bugetat anul trecut investiţii de 500 de milioane de lei.

- Cel puţin 41 de copii au murit în urma incendiului produs duminică într-un centru comercial din oraşul siberian Kemerovo, iar numărul total al persoanelor decedate a fost actualizat la 68.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.