AVERTISMENTUL chinezilor pentru americani: "Nu deschideţi Cutia Pandorei!"

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 29 martie 2018 361 afişări

Guvernul de la Beijing a transmis un mesaj dur Casei Albe, avertizându-i pe americani "să nu deschidă Cutia Pandorei" prin practici protecţioniste.

AVERTISMENTUL chinezilor pentru americani: "Nu deschideţi Cutia Pandorei!"

Decizia recentă a lui Donald Trump de a creşte tarifele de import la o serie de bunuri chinezeşti a provocat mai multe reacţii din partea autorităţilor de la Beijing, în condiţiile în care ar putea genera pierderi semnificative pentru asiatici.

"Practicile maliţioase ale Statelor Unite pot declanşa o reacţie în lanţ, iar protecţionismul s-ar putea răspândi ca un virus în jurul lumii", a declarat purtătorul de cuvând al Ministerului de Comerţ.

Administraţia Trump, pe de altă parte, a acuzat firmele din China de furt intelectual, spunând că acestea folosesc tehnologii dezvoltate în Statele Unite. Acuzaţiile au fost negate de chinezi.

Valoarea totală a taxelor vamale impuse Chinei va fi de aproximativ 50 de miliarde de dolari pe an. Administraţia Donald Trump denunţă presupuse furturi intelectuale comise de Beijing şi vrea reducerea deficitului comercial în relaţia cu China.

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi-a atras deja critici pentru că a impus taxe vamale la toate importurile de oţel şi aluminiu, argumentând că trebuie să protejeze industria americană.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.