Sfaturile unui expert în finanţe. Strategia care te ajută să îţi construieşti averea la tinereţe şi să îţi extinzi imperiul

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 24 aprilie 2024 3812 afişări

Sfaturile unui expert în finanţe. Strategia care te ajută să îţi construieşti averea la tinereţe şi să îţi extinzi imperiul

Eric Roberge este un specialist în finanţe, cu experienţă în ceea ce priveşte investiţiile şi construirea averii pe termen lung. Pentru el, cele mai importante aspecte pentru acest scop sunt identificarea oportunităţilor de investiţii şi o strategie solidă care să asigure îmbogăţirea, scrie Business Insider.

În timp, el a reuşit să pună bazele unui plan de îmbogăţire în trei etape, pe care îl vinde mai departe celor ce vor să-şi aducă averea la următorul nivel.

Care sunt paşii către îmbogăţire ale unui specialist în finanţe. Ce trebuie să faci:

1. Fii gata de schimbare şi planifică din timp

Un plan financiar pe termen lung care funcţionează ţine cont de schimbările inevitabile în ceea ce priveşte obiectivele, valorile, priorităţile şi circumstanţele. Deşi s-ar putea să nu ştiţi exact ce se va schimba, puteţi totuşi să planificaţi pentru o viaţă în continua schimbare.

Un punct important pe listă este economisirea, care trebuie să depăşească cheltuielile. Evitaţi ipotezele nerealiste privind veniturile şi cheltuielile viitoare. Atunci când luaţi decizii, optaţi pentru alegeri care vă permit să vă retrageţi cu un cost redus.

2. Caută metode de a câştiga mai mult decât în prezent

Dacă vreţi să vă creşteţi averea, creşterea veniturilor vă va accelera eforturile. Prea mulţi oameni care vor să arunce cu sfaturi despre bani ignoră această realitate.

Să câştigi mai mult nu este uşor de făcut şi nu există un sfat prescriptiv care să ajute pe toată lumea.

Dar nu putem ignora importanţa de a câştiga mai mulţi bani dacă obiectivul nostru este de a crea mai multă bogăţie. Există multe căi care vă pot duce la un venit mai mare, aşa că nu aveţi nevoie de un singur răspuns corect. Trebuie să selectezi şi să te ţii de o strategie care are sens pentru tine

3. O viaţă mai modestă ajută întotdeauna

Indiferent de ceea ce doriţi să faceţi, veţi avea nevoie de bani pentru a vă permite stilul de viaţă ales în viitor. Şi nu veţi putea să lucraţi pentru a câştiga un venit la nesfârşit. Prin alegere sau prin circumstanţe, veţi avea nevoie în cele din urmă de o altă modalitate de a vă plăti nevoile decât munca proprie.

Acest lucru înseamnă că trebuie să recunoaştem necesitatea de a economisi bani şi de a investi.

Să trăieşti frugal pentru a deveni bogat este posibil; este un fapt simplu că, cu cât cheltuielile tale sunt mai mici, cu atât poţi economisi mai mult, iar economiile ar fi indicat să meargă către investiţii, decât să se transforme într-un munte de cash dintr-o bancă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avere,
finante,
strategie,
ajutor,
extindere,
sfaturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.