Ce sfaturi le dă tinerilor din România unul dintre cei mai puternici oameni din Europa

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 01 noiembrie 2013 989 afişări

Levent Çakiroğlu este Preşedinte al Diviziei Bunuri de Folosinţă îndelungată a Koç Holding şi CEO Arçelik Group.

  1. Fiţi deschişi la schimbare, ca să înţelegeţi schimbările globale. Este important pentru tinerii lideri să aibă o perspectivă globală. Nu vă limitaţi doar la dinamica şi potenţialul local.
  2. Citiţi, comunicaţi, pentru a adopta viziunea globală. Trebuiie să încercaţi să înţelegeţi evenimentele globale. Mereu sunt lucruri noi şi experienţe care sunt la îndemână. Este critic să profite de ele.
  3. Este important să vă menţineţi energetici. Energia este foarte importantă. Trebuie să fiţi pregătiţi să faceţi o diferenţă. Capacitatea de a face o diferenţă este importantă pentru companii.
  4. Ca indivizi pentru a avea nivelul energetic ridicat trebuie să aveţi grijă de sănătate, mental şi fizic. Dau mare importanţă acestor aspecte.
  5. Deschiderea spre învăţare include şi experienţele altor oameni – manageri, senior manageri dar şi de la cei din jur, de la lideri din întreaga lume. Cred că asta scurtează perioada de învăţare.
  6. Munciţi mult. La o conferinţă un profesor francez, specializat în competitivitate, a dat un exemplu. A desfăşurat o cercetare asupra tinerilor din mai multe ţări. În lumea vestică tinerii au ca principal obiectiv să găsească un echilibru între viaţa personală şi carieră. Pe măsură ce ţările sunt mai îndepărtate de Europa de Vest şi de SUA, tinerii au aşteptări diferite. Ei spun că vor să muncească din greu pentru a-şi schimba viaţa. Prin urmare s-a ivit discuţia: ”unde sunt indivizii cei mai competitivi?”. Cu cât munceşti mai mult, cu atât vei avea o carieră ce va aduce multe satisfacţii.
  7. Când ai oportunitatea, trebuie să dovedeşti ce poţi.
  8. Fiţi răbdători. Răbdarea este importantă şi am observat că tinerii în mod natural au aşteptări ridicate, ceea ce e normal. Cu toate acestea, pentru a ajunge la ţintă trebuie să aibă răbdare, pentru că trebuie să dovedească  ce abilităţi au, să dobândească experienţă.

Carte de vizită:

Levent Çakiroğlu şi-a început cariera în anul 1988, în cadrul Ministerului de Finanţe  unde a ocupat poziţia de asistent specialist contabilitate.

Între 1997-1998 a activat în regim part-time ca Cercetător Universitar în cadrul Universităţii Bilkent.

În 1998 s-a alăturat Koç Group, unde a avut funcţia de Director Financiar Coordonator până în anul 2002.

În perioada 2002-2007, a deţinut poziţia de general manager al Koçtaş şi apoi a fost general manager al Migros între 2007-2008.

Începând din august 2008 a devenit CEO Arçelik Group.

Din 30 aprilie 2010 devine Preşedinte al Diviziei Bunuri de Folosinţă îndelungată a Koç Holding, continuând să deţină în paralel poziţia de CEO Arçelik Group.

Domnul Çakıroğlu este absolvent al Universităţii din Ankara, Facultatea de ştiinţe Politice, Departamentul Administrarea Afacerilor şi al programului de masterat din cadrul Universităţii Illinois.

S-a născut în Ankara în 1967, este căsătorit şi are doi copii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tineri,
oameni,
presedinte,
ceo,
lideri,
turcia
/actualitate/ce-sfaturi-le-da-tinerilor-din-romania-unul-dintre-cei-mai-puternici-oameni-din-europa-11603682
11603682
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.