Bursa prognozelor: cum stăm cu creşterea economică şi deficitul bugetar

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 03 noiembrie 2013 64 afişări

Economiştii BCR/Erste anticipează pentru anul în curs o creştere economică de 2,5%, graţie cererii de export şi recoltei agricole bune, precum şi un deficit bugetar de 2,8% din PIB (sistem ESA, care include şi arieratele).

Bursa prognozelor: cum stăm cu creşterea economică şi deficitul bugetar

Pe primele nouă luni, deficitul bugetar a urcat la 1,8% din PIB, respectiv 8,1 mil. lei, din cauza creşterii mai rapide a cheltuielilor în raport cu veniturile, în special a celor din impozitul pe profit şi din TVA, în timp ce cheltuielile de capital nu şi-au revenit, relevând o scădere de 9,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar proiectele cu finanţare europeană s-au redus valoric cu peste 15%.

Proiectul de buget pentru 2014 este discutat în această perioadă cu delegaţia FMI, în condiţiile în care Guvernul a afirmat că vrea să trimită Parlamentului spre dezbatere proiectul până la 15 noiembrie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bursa-prognozelor-cum-stam-cu-cresterea-economica-si-deficitul-bugetar-11611737
11611737
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.