Autogolul austerităţii: Hollande contra Ibrahimovic

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 noiembrie 2013 69 afişări

Impozitul de 75% plătit de angajatori pentru salariile care depăşesc 1 mil. de euro pe an, faimoasa promisiune electorală a preşedintelui François Hollande, iscă în continuare scandaluri în Franţa.

Autogolul austerităţii: Hollande contra Ibrahimovic

Cluburile de fotbal, aflate sub presiune financiară, se plâng că impozitul îi va face pe jucătorii buni să plece la cluburi concurente din străinătate, iar fotbalul francez va decădea, astfel încât au anunţat că intră în grevă în ultima săptămână din noiembrie. Cluburile cer ca impozitul să fie aplicat numai pentru contractele viitoare ale jucătorilor, nu şi pentru cele deja existente.

Cel mai afectat va fi Paris Saint-Germain, cu 21 de salarii peste 1 mil. euro, inclusiv cel al lui Zlatan Ibrahimovic, cel mai bine plătit jucător din campionat (14 mil. euro). Sondajele de opinie afirmă că 85% dintre francezi aprobă ca impozitul de 75% să fie aplicat şi cluburilor de fotbal.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autogolul-austeritatii-hollande-contra-ibrahimovic-11610655
11610655
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.