Noul Duster dezmorţeşte piaţa

Autor: Bogdan Alecu Postat la 02 noiembrie 2013 561 afişări

Lansarea comercială a noului Duster facelift, la jumătatea acestei luni, ar putea aduce o revigorare a vânzărilor în reţeaua Dacia atât în lunile noiembrie şi decembrie, cât şi la începutul anului viitor, în condiţiile în care maşinile comandate în prezent au ca termen de livrare luna ianuarie din 2014, potrivit dealerilor mărcii.

Noul Duster dezmorţeşte piaţa

Livrările de maşini către reţeaua de dealeri, atât pentru showroom, drive-test, cât şi pentru vânzări, vor demara la jumătatea lunii noiembrie, conform oficialilor companiei, la o lună de la comunicarea preţurilor oficiale.

În cazul dealerilor Dacia Meridian Sud şi Auto Cobălcescu din Capitală, agenţii de vânzări au preluat deja zeci de comenzi de la clienţi începând cu data de 17 octombrie, la o zi de când au fost comunicate preţurile oficiale.

"În prezent avem 10 comenzi acontate. Maşinile sunt personalizate şi vor fi livrate anul viitor în ianuarie. Cei care au comandat au ales modelul de top, diesel 4x4, sistem de navigaţie, tempomat, senzori de parcare, scaune încălzite. Sunt modele echipate complet", a spus Dan Grigore, director comercial la Auto Cobălcescu, unul dintre cei mai mari dealeri din Capitală. Astfel, cu toate că Duster are acum un preţ de pornire de 10.900 de euro cu TVA, cei mai mulţi clienţi comandă modelul cu preţ de până la 18.500 de euro.

"Noi ne ducem către 900 de maşini Dacia vândute în 2013. Momentan Duster reprezintă 20% din vânzări, dar în condiţiile în care urmează să livrăm o flotă de 200 de maşini Dokker, procentul SUV-ului va scădea spre 12% din total", a spus Grigore.

În cazul dealerului Meridian Sud, numărul comenzilor înregistrate urcă la 40, potrivit lui Adrian David, directorul executiv al centrului. În condiţiile în care maşinile comandate în prezent vor fi livrate începând cu luna ianuarie a anului viitor, Duster va susţine vânzările mărcii în special în primele luni ale anului viitor.

"Faptul că îţi creezi de acum un portofoliu de vânzări pentru 2014 îţi dă o linişte şi o încredere în începutul de an. Ajutor ar fi bine venit şi acum, pentru că situaţia nu este roz", a conchis Dan Grigore de la Auto Cobălcescu

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noul-duster-dezmorteste-piata-11610442
11610442
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.