Sfaturi de Paşte de la Poliţie pentru şoferi

Postat la 14 aprilie 2012 39 afişări

Pentru fluidizarea traficului rutier în perioada sărbătorilor de Paşte, Poliţia Rutieră a constituit la nivel naţional dispozitive care vor totaliza, în perioadele de maximă intensitate a traficului, peste 2.300 de poliţişti, care vor utiliza la întreaga capacitate aparatura de monitorizare a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

În această perioadă, traficul rutier va fi supravegheat, pe cele mai aglomerate tronsoane de drum şi cu ajutorul elicopterelor din dotarea MAI, iar pe drumurile care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei se vor desfăşura acţiuni comune în colaborare cu poliţiile rutiere din Ungaria şi Bulgaria.

Poliţia solicită conducătorilor de autovehicule care pleacă la drum în acestă perioadă să ţină seama de câteva sfaturi utile, după cum urmează:

- nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

- folosiţi centura de siguranţă - vă poate salva viaţa în caz de accident;

- adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile meteo, de drum şi de trafic;

- circulaţi cu viteză redusă, mai ales în zonele aglomerate;

- folosiţi luminile de întâlnire pe timp de zi, pe toate categoriile de drumuri, mai ales în condiţii de vizibilitate redusă;

- păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul care vă precede;

- opriţi autovehiculele doar în locurile special amenajate, pentru a nu stânjeni circulaţia celorlalte vehicule şi a preveni apariţia blocajelor;

- evitaţi să conduceţi dacă sunteţi obosiţi! Dacă parcurgeţi o distanţă mai mare, etapizaţi-vă călătoria, fiind indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sfaturi-de-paste-de-la-politie-pentru-soferi-9524996
9524996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.