Serbia este aproape de FALIMENT. Ţara aşteaptă un credit de urgenţă de un miliard de dolari de la Emiratele Arabe

Postat la 07 octombrie 2013 31 afişări

Serbia este aproape de intrarea în insolvenţă şi trebuie să reducă salariile bugetarilor şi subvenţiile către companiile de stat pentru a evita falimentul, în timp ce negociază un acord cu FMI şi aşteaptă un împrumut de urgenţă de 1 miliard de dolari de la Emiratele Arabe Unite.

Serbia este aproape de FALIMENT. Ţara aşteaptă un credit de urgenţă de un miliard de dolari de la Emiratele Arabe

 "Suntem practic la marginea falimentului. Măsurile de redresare a economiei vor fi dure, nu populiste, şi vor afecta între 300.000 şi 500.000 de angajaţi din sectorul public", a declarat vicepremierul Aleksandar Vicic pentur Prva TV, preluată de Bloomberg.

Guvernul va adopta măsuri de reducere a deficitului bugetar şi a datoriei publice, fără a afecta pensiile, protejate de Partidul Pensiilor, partener în coaliţia de guvernare.

Deficitul bugetar al Serbiei va fi de 8,3% din PIB în acest an, potrivit estimărilor Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Guvernul vrea să reducă deficitul cu până la 1,6 miliarde euro până în 2016, pentru a consolida încrederea investitorilor, a declarat recent ministrul Finanţelor Lazar Krstic.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/serbia-este-aproape-de-faliment-tara-asteapta-un-credit-de-urgenta-de-un-miliard-de-dolari-de-la-emiratele-arabe-11470687
11470687
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.