Aşa vă place şcoala? (FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 06 octombrie 2013 150 afişări

Unele şcoli nu se mai mulţumesc doar cu introducerea de noi tehnologii în procesul educaţional, ci merg până la schimbări în arhitectura tradiţională a unităţilor de învăţământ. O astfel de tendinţă se face remarcată la New York, scrie Wall Street Journal.

Printre schimbări se numără săli de clasă modulare ce pot fi modificate în funcţie de mărimea grupului de elevi, coridoare cu spaţii de petrecere a timpului liber, lipsa unei spaţiu dedicat exclusiv bibliotecii, cărţile fiind puse pe rafturi prin toată clădirea şi completate de o arhivă digitală.

Alte soluţii sunt amplasarea bibliotecii lângă sala de mese, acceptând ideea că o carte merge bine cu ceva de mâncare, sau spaţii în afara claselor tradiţionale, organizate după modelul unui oraş, pentru a-i învăţa pe elevi cu viaţa de dincolo de şcoală.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/asa-va-place-scoala-foto-11463800
11463800
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.