Un furnal vechi de la ArcelorMittal Galaţi a fost demolat

Postat la 05 octombrie 2013 72 afişări

ArcelorMittal Galaţi a demolat un furnal care fusese pornit în 1969 şi care a funcţionat 39 de ani, reprezentanţii companiei invocând impactul asupra mediului şi riscul la care erau supuşi angajaţii, instalaţia nefiind operaţională.

Un furnal vechi de la ArcelorMittal Galaţi a fost demolat

 Furnalul 2 a funcţionat până în 2008, când a fost oprit definitiv. Procesul de scoatere din uz a instalaţiei a presupus până acum demontarea anumitor componenete ce pot fi reciclate sau refolosite, iar sâmbătă, prin detonare, furnalul a fost demolat complet.

"Furnalul nr. 2 nu mai face parte din actuala structură industrială din cauza capacităţii sale mici de producţie, performanţelor tehnice reduse, nivelului scăzut de automatizare şi a impactului mare asupra mediului, comparativ cu furnalele aflate in operare, Furnalul nr. 5 şi Furnalul nr. 3, cel din urmă oprit temporar în acest moment. Asemeni Furnalului nr. 1 şi Furnalui nr. 6, starea Furnalului nr. 2 prezintă ameninţări deopotrivă pentru siguranţa angajaţilor cât şi pentru mediu, pe care Compania nu doreşte să le ignore", a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-furnal-vechi-de-la-arcelormittal-galati-a-fost-demolat-11460141
11460141
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.