Senatul SUA ar putea interzice aplicaţiile care urmăresc persoane fără ca acestea să ştie

Postat la 05 iunie 2014 34 afişări

Aplicaţii care urmăresc posesorii de smartphone-uri fără ca aceştia să ştie au fost utilizate în cazuri de violenţă domestică şi chiar tentaive de omor, au declarat mai mulţi martori la o audiere în Senatul SUA pentru o lege care vizează interzicerea programelor de acest fel.

Senatul SUA ar putea interzice aplicaţiile care urmăresc persoane fără ca acestea să ştie

 Audierea este parte a eforturilor senatorului Al Franken de a obţine aprobarea legii, care ar impune companiilor să obţină acordul utilizatorilor pentru difuza informaţii despre locaţia posesorului unui smartphone, dispozitiv de navigaţie sau orice alt dispozitiv mobil conectat la internet. Proiectul a fost reintrodus din nou în Senat în acest an, scrie Financial Times.

Legea ar interzice aplicaţiile care urmăresc persoane fără ca acestea să ştie şi ar permite statului să confişte profiturile obţinute de companiile care le vând.

Organizaţiile companiilor cu activităţi în publicitate s-au declarat, însă, îngrijorate că legislaţia Franken este formulată prea vag şi ar putea restricţiona aplicaţii precum Google Maps, Yelp şi Weather Channel, care se folosesc de locaţia utilizatorului şi au scop comercial.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/senatul-sua-ar-putea-interzice-aplicatiile-care-urmaresc-persoane-fara-ca-acestea-sa-stie-12700247
12700247
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.