Senatorul Ştefan Radu Oprea, după ce Cîţu s-a lăudat cu ratingul S&P: A reuşit să aducă ratingul acolo unde îl lăsase PSD

Autor: Laura Buciu Postat la 17 aprilie 2021 67 afişări

Florin Cîţu a ieşit să se laude, spun social democraţii, după ce premierul a comentat decizia Agenţiei Standard & Poor's care a îmbunătăţit ratingul României pentru prima dată în ultimii opt ani: „A reuşit să aducă ratingul acolo unde îl lăsase PSD, adică la stabil”, spune Ştefan Radu Oprea (PSD).

Senatorul Ştefan Radu Oprea, după ce Cîţu s-a lăudat cu ratingul S&P: A reuşit să aducă ratingul acolo unde îl lăsase PSD

Senatorul Ştefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, spune că, sâmbătă, premierul Florin Cîţu a ieşit doar să se laude cu decizia Agenţiei Standard & Poor's, deşi „nu merită felicitat”.

„Premierul Cîţu a ieşit astăzi să se laude. Dar nu merită felicitat chiar dacă Standard & Poor's a schimbat perspectiva de ţară la negativ la stabil. Ce uită să spună Florin Cîţu: că a reuşit să aducă ratingul acolo unde îl lăsase PSD, adică la stabil. Vă readuc aminte că S&P modificase perspectiva în decembrie 2019. Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a dus deficitul bugetar la un record istoric în acea perioadă, ceea ce a generat decizia S&P de scădere a perspectivei la negativ”, spune Oprea.

Acesta este de acord, însă, cu premierul Cîţu, în privinţa nominalizării antreprenorilor ca fiind „adevăraţii eroi”.

„Dacă au reuşit să supravieţuiască este numai meritul lor. Guvernul PNL şi apoi cel al coaliţiei de dreapta au <reuşit performanţa> de a acorda cel mai mic sprijin direct mediului de afaceri. Doar 2,4% ca pondere din PIB conform FMI. (Suntem lângă ţările din Africa, nu lângă Statele Membre UE). S&P justifică decizia de acum prin perspectiva absorbţiei fondurilor europene din PNRR. Dar în generarea programului Next Generation EU, Florin Cîţu nu a avut niciun merit. De ce ar trebui felicitat? Deocamdată PNRR-ul propus de PNL a primit nota 4 la Bruxelles. Şi nici cel propus de USR nu are perspective mai bune”, mai spune Oprea.

Acesta are două întrebări pentru Florin Cîţu:

„1. Oare merită preţul plătit? Adică acela al sărăcirii populaţiei!

2. Dacă Florin Cîţu ştia că perspectiva se va îmbunătăţii, ceea ce ar trebui să ducă la scăderea dobânzilor cu care te împrumuţi, atunci de ce am împrumutat săptămâna trecută 3,5 miliarde euro cu o dobândă monstruoasă, de 14 ori mai mare ca a statelor vecine?”.

Ştefan Radu Oprea comentează că stabilitatea ţării nu se obţine prin declanşarea crizelor politice şi îi transmite lui Florin Cîţu să nu se mai laude atunci când nu are motive.

Premierul Florin Cîţu a comentat decizia Agenţiei Standard & Poor's care a îmbunătăţit ratingul României pentru prima dată în ultimii opt ani spunând că antreprenorii sunt eroii acestei reuşite. Realizarea a apărut în condiţiile unei bune guvernări, a mai spus Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
citu,
rating,
stefan radu oprea,
premier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.