Seidler, către Budăi: Tăiaţi pensiile speciale, treceţi pe toată lumea pe sistemul public de pensii

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 21 aprilie 2023 308 afişări

Cumulul salariului cu pensia specială se poate rezolva foarte uşor: tăiaţi pensiile speciale, treceţi pe toată lumea pe sistemul public de pensii, transmite deputatul USR Cristian Seidler, în replică pentru ministrul Muncii Budăi, despre cumulul salariului cu pensia specială.

Seidler, către Budăi: Tăiaţi pensiile speciale, treceţi pe toată lumea pe sistemul public de pensii

„Cumulul salariului cu pensia specială se poate rezolva foarte uşor: tăiaţi pensiile speciale, treceţi pe toată lumea pe sistemul public de pensii. E simplu, domnule Marius Budăi. Dar nu vreţi. Pentru că inclusiv la ministerul muncii aveţi un secretar de stat pensionar special la 52 de ani”, scrie pe Facebook deputatul USR Cristian Seidler

El afirmă că „nimeni nu are vreo problemă cu profesorul care revine din pensie pentru a ocupa o normă didactică pe care nu o vrea nimeni sau cu casierul pensionar care mai face un ban cinstit deşi are deja 65 de ani, nu mai încercaţi să luaţi de proşti pe toată lumea”.

„Dar nu mai daţi pensia specială unora care s-au pensionat la 45-55 de ani după care s-au angajat tot la stat”, încheie Seidler.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a declarat joi, la Ploieşti, referindu-se la cumulul de salarii şi pensii, că discuţia nu trebuie generalizată, ci trebuie făcută „de la post la post”. El spune că nu crede că este potrivită interzicerea cumulului acestora.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
seidler,
budăi,
pensii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.