Şeful ONU anunţă că omenirea se va confrunta cu o catastrofă dacă ţările nu stabilesc priorităţi pentru problema care afectează toti oamenii de pe planetă

Autor: Petru Mazilu Postat la 26 octombrie 2022 129 afişări

Şeful ONU anunţă că omenirea se va confrunta cu o catastrofă dacă ţările nu stabilesc priorităţi pentru problema care afectează  toti oamenii de pe planetă

Dacă ţările nu vor redefini priorităţile în privinţa schimbărilor climatice, lumea se va confrunta cu o catastrofă, a declarat secretarul general António Guterres pentru BBC News.

„A existat o tendinţă de a pune schimbările climatice pe plan secundar. Dacă nu vom reuşi să inversăm tendinţa actuală, vom fi condamnaţi", a spus Guterres.

Şeful ONU a făcut declaraţiile înaintea unei importante conferinţe privind clima din Egipt. Reprezentanţii ţărilor se vor reuni pentru a discuta despre progresele înregistrate în combaterea schimbărilor climatice.

Guterres a mai spus că problemele globale actuale, cum ar fi inflaţia, invazia Rusiei în Ucraina şi preţurile ridicate ale energiei şi alimentelor, distrag atenţia guvernelor.

„Aduceţi din nou schimbările climatice în centrul dezbaterii internaţionale", a îndemnat el.

Şeful ONU a insistat asupra faptului că liderii nu ar trebui să renunţe la obiectivele cheie, inclusiv menţinerea creşterii temperaturii globale la 1,5C pentru a evita cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice.

De asemenea, el a făcut apel la SUA şi China să lucreze împreună la conferinţă, spunând că lumea se bazează pe cooperarea lor. În luna august, China a declarat că pune capăt cooperării cu SUA în domeniul schimbărilor climatice după ce un politician american important a vizitat Taiwanul.

Liderii mondiali se vor întâlni la Sharm el-Sheikh, în Egipt, în perioada 6-18 noiembrie, pentru a discuta despre progresele înregistrate în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor climatice.

Anul trecut, la COP26, la Glasgow, guvernele s-au angajat să reducă sau să înceteze utilizarea combustibililor fosili, să pună capăt defrişărilor şi să ofere bani ţărilor în curs de dezvoltare care se confruntă cu cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice.

Negocierile din acest an se vor concentra pe progresele înregistrate şi pe punerea în aplicare a acestor promisiuni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
onu,
climă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.