Şeful celei mai mari bănci din lume a fost operat de urgenţă din cauza unor probleme cardiace

Autor: Alex Ciutacu Postat la 06 martie 2020 109 afişări

Şeful celei mai mari bănci din lume a fost operat de urgenţă din cauza unor probleme cardiace

Jamie Dimon, 63 ani, şeful celei mai mari bănci din SUA, a fost operat de urgenţă la inimă din cauza unei „disecţii aortice acute”, şi acum se recuperează, potrivit FT.

Temporar, banca va fi condusă de Daniel Pinto şi Gordon Smith, co-vicepreşedinţi ai băncii, până când Jamie Dimon se recuperează după o afecţiune descrisă drept Colegiul Cardiologilor din SUA drept „una dintre cele mai letale afecţiuni cardiovasculare”.

„Vestea bună este că afecţiunea a fost descoperită devreme, iar operaţia a fost un succes. El este treaz, alert şi se recuperează bine”, au transmis Pinto şi Smith într-o notă către colegi, acţionari şi clienţi.

Jamie Dimon, un nefumător care a inclus sportul în viaţa lui, a resimţit dureri în piept joi dimineaţă şi a mers la un spital din New York.

JPMorgan nu a transmis cât timp Dimon va lipsi de la birou. Cercetările Colegiului Cardiologilor arată că mai mult de 80% dintre pacienţi trăiesc cel puţin 5 ani după o astfel de intervenţie.

Jamie Dimon este singurul CEO de pe Wall Street care şi-a condus banca prin criza financiară din 2007-2008 şi a rămas la cârma instituţiei.

În timpul mandatului său de 15 ani deja, JPMorgan a devenit cel mai mare jucător bancar în era de după criza financiară, ceea ce a culminat cu profiturile record înregistrate de la an la an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
urgenta,
operatie,
cauza,
jpmorgan,
sef,
bancheri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.