Şefii Google şi Oracle s-au înfruntat în instanţă, în timpul procesului de copyright dintre companii

Postat la 18 aprilie 2012 8 afişări

Directorii generali ai Google şi Oracle, Larry Page şi Larry Ellison, s-au înfruntat, la San Francisco, în cea de-a doua înfăţişare la un proces în care Oracle acuză Google că sistemul Android "calcă în picioare" drepturile de proprietate intelectuală asupra limbajului de programare Java.

Miliardarul Larry Ellison (67 de ani), veteran al industriei IT şi cofondator al Oracle, şi cofondatorul Google Larry Page (39 de ani), acum directori generali ai companiilor respective, şi-au depus marţi mărturiile în procesul cu o miză de câteva miliarde de dolari privind dezvoltarea sistemului de operare pentru smartphone-uri Android.

Procesul a fost intentat de Oracle în august 2010, compania acuzând Google că a călcat în picioare drepturile de proprietate intelectuală asupra limbajului de programare Java atunci când a dezvoltat Android.

Google susţine că nu a încălcat niciun brevet al Oracle şi că unele porţiuni ale Java nu pot fi puse sub copyright, deoarece este un limbaj de programare "open-source", adică cedat patrimoniului public. Procesul vizează două brevete.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Google,
Oracle,
instanţă,
copyright
/actualitate/sefii-google-si-oracle-s-au-infruntat-in-instanta-in-timpul-procesului-de-copyright-dintre-companii-9538160
9538160
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.