Sediul Scotland Yard a fost vândut unui fond de investiţii din Abu Dhabi, pentru 370 milioane lire

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 09 decembrie 2014 30 afişări

Sediul Scotland Yard din Londra a fost vândut unui fond de investiţii din Abu Dhabi pentru 370 milioane de lire sterline (468 milioane euro), a anunţat marţi primarul capitalei britanice, Boris Johnson.

Clădirea, cu o suprafaţă de 56.000 de metri pătraţi din Victoria Street, una dintre străzile cele mai frecventate din capitala britanică, şi care a adăpostit sediul Scotland Yard începând din 1967, a fost scoasă la vânzare în luna septembrie.

Cumpărătorul este fondul de investiţii Abu Dhabi Financial Group, care a plătit cu 120 de milioane de lire (152 milioane euro) mai mult faţă de preţul stabilit iniţial.

Municipalitatea a dat asigurări că economiile realizate prin această vânzare vor permite modernizarea forţelor poliţiei, echiparea agenţilor cu materiale de ultimă generaţie, precum veste de protecţie cu camere video încorporate sau cu tablete.

Fostul sediu al Scotland Yard va fi transformat într-un complex rezidenţial, comercial şi hotelier, în timp ce poliţiştii se vor muta la Curtis Green, o clădire mai modestă situată pe Victoria Embankment, pe malul Tamisei.

Întrebat despre această nouă achiziţie a unui complex imobiliar londonez de către un fond de investiţii din străinătate, Boris Johnson a replicat că originea cumpărătorului nu este importantă.

"Cine gândeşte astfel este, cred eu, complet ignorant în privinţa funcţionării economiei", a spus primarul.

Un număr de 11 cumpărători potenţiali au licitat pentru achiziţionarea celebrei clădiri cu pereţi de sticlă şi emblemă triunghiulară, care apare în mod regulat în jurnalele televiziunilor, telenovele şi filme.

Abu Dhabi Financial Group mai este implicat într-un proiect imobiliar de anvergură din centrul Londrei, în cadrul căruia vor construite apartamente de lux, un centru spa şi un restaurant, pe un teren cu o suprafaţă de 271.051 de metri pătraţi, situat lângă palatul Buckingham.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SCOTLAND YARD,
SEDIU,
VÂNZARE
/actualitate/sediul-scotland-yard-a-fost-vandut-unui-fond-de-investitii-din-abu-dhabi-pentru-370-milioane-lire-13711720
13711720
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.