Sectorul imobiliar din Bucureşti continuă prăbuşirea. Vânzările au scăzut dramatic

Postat la 22 noiembrie 2018 449 afişări

La nivelul Bucureştiului, luând în calcul numai locu­in­ţele individuale, numărul tranzacţiilor a scăzut luna tre­cută la 3.188 de unităţi, valoare cu 17% mai mică faţă de oc­tombrie anul trecut, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Sectorul imobiliar din Bucureşti continuă prăbuşirea. Vânzările au scăzut dramatic

Luând în calcul şi Ilfov, atunci volumul cumulat de 3.876 de unităţi individuale reprezintă o scădere de 11%, în condiţiile în care în Ilfov volumul a crescut cu 36%. Per total, în primele zece luni ale acestui an numărul tran­zac­ţiilor cu locuinţe din Bucureşti şi Ilfov a scăzut cu aproape 5%, la un total de 34.539 unităţi. Acest volum a intrat pe un trend negativ după declinul de 42% din septem­brie şi a fost accentuat de scăderea de 11% din octombrie.

 

„Problemele din piaţa rezidenţială ţin mai degrabă de partea administrativă în acest moment, de primirea de autorizaţii şi de întârzierea recepţiei clădirilor. În ceea ce priveşte evoluţia construcţiilor, forţa de muncă reprezintă un factor important, iar lipsa ei duce, din nou, la întârzieri şi implicit la un grad mai mic de unităţi livrate şi implicit la scăderea tranzacţiilor“, a spus Georgian Marcu, acţionar al companiei de consultanţă imobiliară Green Angels.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
scadere,
imobiliare,
continuare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.