Veşti bune pentru mediul de business: Senatul a adoptat un proiect legislativ care vizează prevenirea insolvenţei

Postat la 21 noiembrie 2018 58 afişări

Senatul a adoptat, miercuri, un proiect legislativ care prevede reglementarea şi completarea Legii nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a unor acte normative din domeniu, vizând îmbunătăţirea climatului de afaceri.

Veşti bune pentru mediul de business: Senatul a adoptat un proiect legislativ care vizează prevenirea insolvenţei

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 88/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul insolvenţei şi a altor acte normative, a fost adoptat de senatori cu 56 de voturi "pentru", 16 "împotrivă" şi 12 abţineri.

 

"Elaborarea actului normativ a avut în vedere necesitatea eficientizării mecanismelor de recuperare a creanţelor bugetare faţă de societăţile aflate în insolvenţă, cu respectarea şanselor de redresare a acestora, evitarea folosirii în mod abuziv a procedurilor insolvenţei pentru a nu afecta mediul concurenţial, eficientizarea procedurilor de insolvenţă şi îmbunătăţirea climatului de afaceri prin redresarea afacerilor viabile şi recuperarea mai rapidă a creanţelor", se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
insolventa,
adoptare,
proiect,
prevenire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.