Secretarul Trezoreriei din SUA: Europa a trecut de partea cea mai grea a crizei economice

Postat la 09 martie 2012 11 afişări

Secretarul Trezoreriei din Statele Unite, Timothy Geithner, a declarat joi că Europa, datorită măsurilor adoptate pentru a limita criza datoriilor, nu mai prezintă riscuri "semnificative" pentru restul economiei mondiale.

"Aici, în Statele Unite, şi în întreaga lume, oamenii pot fi mai încrezători în faptul că Europa nu va cauza daune considerabile economiei globale sau economiei noastre ", a declarat Geithner pentru postul public de televiziune PBS. Geithner a răspuns astfel unui reporter care l-a întrebat dacă americanii ar putea "să creadă faptul că partea cea mai grea a crizei financiare din Europa a trecut". Secretarul Trezoreriei a facut aceste remarci în momentul în care Grecia părea joi în măsură să reuşească operaţiunile sale de restructurare a datoriilor care ar trebui să îi permită să obţină din partea creditorilor săi privaţi o ştergere de o sută de miliarde de euro din datoria sa.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
trezorerie,
criza,
Timothy Geithner
/actualitate/secretarul-trezoreriei-din-sua-europa-a-trecut-de-partea-cea-mai-grea-a-crizei-economice-9383484
9383484
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.