Se schimbă şi procedura de angajare a directorilor şi apare inclusiv o funcţie nouă în conducerea şcolilor

Autor: Andreea Tobias Postat la 12 iulie 2022 49811 afişări

Directorii de şcoli vor putea fi schimbaţi din funcţii dacă nu îndeplinesc standardele minimale de calitate, anunţă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Se schimbă şi procedura de angajare a directorilor şi apare inclusiv o funcţie nouă în conducerea şcolilor.

Se schimbă şi procedura de angajare a directorilor şi apare inclusiv o funcţie nouă în conducerea şcolilor

„Există pentru prima oară menţionată în lege - nu ne face plăcere, dar este o realitate - posibilitatea de încetare a mandatului unui director de şcoală în situaţia în care se constată că nu s-au îndeplinit standardele minimale de calitate. Este o legătură directă între asigurarea calităţii în interesul elevilor în fiecare şcoală şi responsabilitatea directorului acelei şcoli”, a spus, marţi, Cîmpeanu, în cadrul prezentării noilor legi ale Educaţiei.

Totodată, se va schimba şi procedura de recrutare a directorilor şi a directorilor adjuncţi.

Apare o nouă funcţie, cea de director administrativ.

„Procesul de selecţie va fi profesionalizat total şi va cuprinde următoarele etape: o evaluare motivaţională în cadrul căreia se testează capacităţile şi aptitudinile candidaţilor. Se realizează de către comisia de concurs şi specialişti în psihometrie. Proba scrisă va rămâne, interviul va rămâne”, a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul a prezentat proiectele legilor Educaţiei, care urmează să intre în consultare publică, după care ajung spre adoptare în Guvern.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
directori,
şcoli,
demitere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.