Se schimbă din nou structura anului şcolar

Autor: Cosmin Pirv Postat la 05 februarie 2021 561 afişări

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat vineri că, printr-un ordin, a fost stabilită structura anului şcolar 2020-2021. Acesta va avea două semestre, iar primul se va încheia înaintea sărbătorilor de iarnă.

Se schimbă din nou structura anului şcolar

„Al treilea ordin vizează modul de derulare al anului şcolar 2021-2022. Este vorba de o abordare conformă cu aşteptările elevilor, care înţelegem că vor crea dificultăţi multor cadre didactice, dar îmi exprim speranţa că se vor implica în aşa fel încât să avem o structură logică a anului şcolar, bazată pe două semestre, cu trei vacanţe, de iarnă, primăvară şi vară, pentru grădiniţe şi învăţământul primar se adaugă şi săptămâna de vacanţă din luna octombrie, dar semestrul întâi se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă”, a declarat Sorin Câmpeanu.

Ministerul a spus că astfel semestrul 1 va avea 14 săptămîni, iar al doilea 20, din care o săptămână va fi dedicată programului Şcoala Altfel. Excepţie vor face anii terminali, al căror an şcolar va avea doar 32 de săptămâni, în loc de 34, dar şi elevii de la filierele tehnologice.

Ministrul a spus că materia va fi adaptată duratei celor două semestre. „Singura problemă este aceea a evaluării şi notării, care va trebui să fie făcută într-o durată mai scurtă, de 14 săptămâni. Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice şi sper că fiecare va găsi soluţii în beneficiului elevilor”, a mai spus ministrul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scenarii,
şcoli,
redeschidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.