Se dau alocaţii pentru tinerii de peste 18 ani din România! Care sunt condiţiile

Postat la 18 martie 2023 254 afişări

Se dau alocaţii pentru tinerii de peste 18 ani din România! Care sunt condiţiile

Se dau alocaţii pentru tinerii de peste 18 ani din România! Astfel, aceştia vor putea primi în continuare suma de 255 de lei pe lună dacă sunt elevi. Totuşi, există o serie de condiţii pentru acest lucru.

Se dau alocaţii pentru tinerii de peste 18 ani din România!

În prezent, alocaţia pentru copii este de circa 630 de lei pe luna, pentru copiii de până în doi ani, şi în jur de 255 de lei pentru copiii de peste doi ani dar care au până în 18 ani. În ceea ce priveşte copiii cu dizabilităţi, alocaţia se menţine în mod constant la 630 de lei pe lună, indiferent de vârstă, însă până la vârsta de 18 ani.

Care sunt condiţiile pentru cei 255 de lei

Astfel, elevii care au împlinit vârsta de 18 ani în perioada vacanţei de vară vor avea alocaţii suspendate, urmând să o primească retroactiv, după începerea anului şcolar.

Cine are dreptul să ceară prelungirea alocaţiei

Legea 61/1993 arată exact condiţiile pentru primirea alocaţiei şi de către tinerii care au trecut de majorat.

art.1

(1) Se instituie alocaţia de stat pentru copii ca formă de ocrotire a statului acordată tuturor copiilor, fără discriminare.

(2) Beneficiază de alocaţie de stat pentru copii toţi copiii în vârstă de până la 18 ani.

(3) Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

art.4

(5) Pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3), plata alocaţiei de stat se face direct acestora, pe bază de cerere. Procedura de plată se stabileşte prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi, se arată legea.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alocatii,
conditii,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.