Scrisoare deschisă pentru premierul Dăncilă, după ce Volkswagen a anunţat că este în căutare de facilităţi de producţie în Europa de Est

Postat la 19 noiembrie 2018 181 afişări

Eurodeputatului Siegfried Mureşan (PPE / PNL) i-a trimis, luni, o scrisoarea deschisă prim-ministrul României, Vasilica-Viorica Dăncilă, şi lui Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei, în contextul anunţului Grupului Volkswagen privind căutarea unei facilităţi de producţie în Europa de Est.

Scrisoare deschisă pentru premierul Dăncilă, după ce Volkswagen a anunţat că este în căutare de facilităţi de producţie în Europa de Est

Consiliul de supraveghere al Grupului Volkswagen, cel mai mare producător de automobile din Europa şi al doilea cel mai mare producător auto din lume, a anunţat vineri, 16 noiembrie, că este în căutarea unei facilităţi de producţie în Europa de Est.

 

„Decizia face parte din noul plan de atribuire a uzinelor Volkswagen. Astfel, fabricile din Emden şi Hanovra (Germania) se vor axa pe producţia de maşini electrice, iar producţia Passat din Emden se va muta în uzina Kvasiny, Republica Cehă. Din acest motiv, producţia modelelor Škoda Karoq şi Seat Ateca, în prezent în Kvasiny, va trebui mutată, începând cu anul 2023, într-o altă uzină pe care grupul vrea să o deschidă în Europa de Est. Decizia Volkswagen confirmă interesul în creştere al industriei auto pentru Europa de Est. În ultimii ani mai mulţi importanţi producători din industrie au ales să investească în regiune, printre aceştia numărându-se Jaguar Land Rover în Slovacia, Volkswagen în Polonia şi, respectiv, Mercedes Benz şi BMW în Ungaria”, reaminteşte Mureşan, în scrisoarea trimisă luni.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
productie,
volkswagen,
europa de est,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.