Şcolile americane revin la normal după atacul armat de la Newtown

Postat la 18 decembrie 2012 54 afişări

Elevii s-au întors la cursuri luni, după trei zile de la tragedia din Newtown, cadrele didactice dorind să menţină o "rutină", în pofida unei dezbateri cu privire la securitatea în şcoli, provocată de atacul armat comis vineri.

La şcoala primară de la Kensington Parkwood, în apropiere de Washington, agenţii de poliţie nu au fost mobilizaţi luni mai mult decât de obicei.. "Astăzi (luni) este o zi normală", declară pentru AFP directoarea Barbara Liess. "Rutina este importantă pentru copii. Pe rutină se construieşte încrederea, se construieşte sentimentul de confort", continuă ea.

La intrare, măsurile de securitate sunt aceleaşi ca în fiecare zi. Pentru a intra în instituţie, este necesară identificarea. Fiecare elev, fiecare părinte, fiecare profesor - chiar şi directoarea - trebuie să se identifice pentru a menţine securitatea sau pentru a controla venirile şi plecările.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Şcoli,
americane,
atacul armat,
Newtown
/actualitate/scolile-americane-revin-la-normal-dupa-atacul-armat-de-la-newtown-10398535
10398535
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.