Şcoli cu computere şi imprimante, dar încălzite cu lemne şi cu toaleta în curte, în Galaţi

Postat la 03 septembrie 2019 33 afişări

Zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţul Galaţi nu au autorizaţie sanitară, deşi anul şcolar va începe peste o săptămână. Într-un sat, şcolile au dotări computere şi imprimante, dar sunt încălzite cu lemne şi au toaleta în curte.

Şcoli cu computere şi imprimante, dar încălzite cu lemne şi cu toaleta în curte, în Galaţi

Cele mai mari probleme sunt la şcolile şi grădiniţele de la sate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, multe şcoli de la ţară nu au apă curentă sau dacă au, aceasta nu corespunde din punct de vedere calitativ. De asemenea, 25 de unităţi din judeţ au toaleta în curte.

În oraşul Galaţi, nu au autorizaţie sanitară grădiniţele de la parterul blocurilor, care nu au spaţiu suficient.

„Directorii au fost impulsionaţi să remedieze problemele, acolo unde se poate. Sunt în mare aceleaşi probleme, în unele cazuri vor fi remediate deoarece se vor da bani şi după începerea anului şcolar”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IŞJ Galaţi, Oana Enache.

Localitatea Smârdan se află la doar nouă kilometri distanţă de oraşul Galaţi. Elevii şcolii gimnaziale vor începe cursurile într-o clădire veche, cu sobe de teracotă şi cu toaleta modernizată, dar situată în exterior.

Părinţii spun că din cauza toaletei şi a holurilor neîncălzite copiii răcesc frecvent.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scoli,
galati,
toaleta,
curte,
computere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.